Campioana Ligii 1 moare!?

otelul-bi

După binecunoscuta desfiinţare a fostei campioane a României din sezonul 2008-2009, Unirea Urziceni. Iată că acum vine rândul Oţelului Galaţi, actuala campioană a Ligii 1 să rişte desfiinţarea  sau mai bine spus neprimirea licenţei pentru noul an competiţional.

Dar să vedem de ce aceste două formaţii s-au desfiinţat sau în cazul Oţelului Galaţi, sunt în curs de desfiinţare.

Declinul Unirii Urziceni a început în 2010, odată cu pierderea Supercupei României în faţa celor de la CFR Cluj la loviturile de departajare. În timp ce noul sezon stătea să înceapă, ialomiţenii sunt eliminaţi din playoff-ul Ligii Campionilor de Zenit Sankt Petersburg. Sezonul 2010-2011 avea să fie precum trecerea de la extaz la agonie, deoarece “Chelsea de Ialomiţa”, aşa cum a fost numită, a reuşit victorii surprinzătoare în faţa a două mari forţe din România, Steaua şi Dinamo. Aceasta a fost starea de extaz. Agonia venind abia la sfârşitul campionatului când s-au văzut pe locul 17, adica retrogradaţi în Liga a II-a. Ca urmare a acestei retrogradări, două piese importante din angrenajul echipei părăsesc Urziceniul şi anume Mihai Stoica şi Ronny Levy. După plecarea celor doi, toţi jucătorii cheie sunt transferaţi la Steaua, în contul unei datorii de 4 milioane de euro pe care o avea Dumitru Bucşaru, patronul Urziceniului, la Gigi Becali. Ceilalţi fotbalişti fiind transferaţi la alte echipe din campionat.

În Liga a II-a fiind, Unirea Urziceni îşi completează lotul cu jucători tineri aduşi în special de la echipa a doua a Stelei, dar şi din alte părţi. Ialomiţenii acumulează datorii de 6,7 milioane de lei ca urmare a neplăţii TVA-ului. Statul îşi recuperează banii din vânzarea bunurilor din stadion. Nocturna, sistemul de supraveghere video si turnicheţii de acces au fost cumpăraţi de primăria din Chiajna pentru Concordia Chiajna. Drept urmare, Unirea Valahorum Urziceni nu-şi mai depune dosarul de licenţiere pentru următorul sezon, deci echipa se retrage din toate competiţiile naţionale de fotbal.

Coincidenţă sau nu, Oţelul Galaţi se pare ca va avea aceeaşi soartă daca nu vor fi luate măsurile necesare. La gălăţeni situaţia stă astfel. După participarea în grupele Champions League de anul trecut, Oţelul s-a ales cu milioane de euro bune în cont. Din acele milioane de euro, pentru supravieţuirea în Liga 1, Galaţiul trebuie să plătească celor de la Tg. Mureş suma de 50.000 de euro pentru transferul lui Didi. Banii există, însă dacă această sumă nu va fi plătită la timp, Oţelul Galaţi riscă să nu primească licenţa pentru anul competiţional 2012-2013 şi automat să fie retrogradată într-o ligă inferioară sau mai rău, să fie desfiinţată.

“Nu e o bucurie mare, e o dovadă că punctele se câştigă greu cu echipele mici. Didi a marcat trei goluri în ultimele două meciuri, dar conducerea refuză să plătească banii de pe transferul lui. Avem de plătit 50.000 de euro celor de la Tg. Mureş. Dacă nu achităm această sumă, riscăm să pierdem licenţa. Am retrograda cu milioane în cont, pentru că aşa vor muşchii unora”, a spus după victoria Oţelului în faţa Daciei Mioveni, Marius Stan la Digi Sport Special.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s