Baloanele de tinichea

După eliminarea de marţi a Barcelonei în faţa lui Chelsea, iată că azi, cealaltă echipă spaniolă a fost eliminată. Totuşi, să privim care sunt cauzele principale ale ratării calificării Barcei şi a Realului în finală.

La partida dintre Barcelona si Chelsea, doar ratarea penalty-ului de către Messi, la scorul de 2-1, i-a ţinut pe londonezi în joc.  Iar inevitabilul s-a produs pe final , atunci când Torres, un spaniol, a înfipt securea în inima conaţionalilor săi. Chiar dacă Barcelona a arătat aceeaşi tiki-taka obişnuită, Chelsea a avut mai mult noroc, şi poate chiar dacă nu a arătat cine ştie ce fotbal, a meritat calificarea mai departe în finala Champions League. De aici tragem concluzia că pe Barcelona o poate învinge doar ghinionul sau în acest caz, Chelsea Londra.

În celălalt meci, Real a ratat calificarea în faţa lui Bayern Munchen. După 2-1 pe Allianz Arena, în favoarea bavarezilor, astăzi s-a înregistrat acelaşi scor după 90 de minute, însă în avantaj fiind de această dată, Real Madrid. Scorul la general dupa 180 de minute era 3-3, astfel s-a ajuns în prelungiri şi apoi la penalty-uri. Abia aici au început surprizele, după ce autorul celor două goluri înscrise în poarta lui Neuer, adică „Balonul de aur” din 2008, Cristiano Ronaldo,  a ratat primul penalty din seria de 5. După prima ratare, au mai urmat alte două ratări, a celuilalt „Balon de aur” din teren, Kaka şi a lui Ramos. Bayern deschizând seria penalty-urilor prin tânărul Alaba, poate un viitor „BALON DE AUR”.

Se pare că a dispărut domnia lui Messi, Xavi, Iniesta, Cr. Ronaldo, Kaka şi Benzema, asupra fotbalului mondial. Dar se vede cum se naşte o nouă eră a tinerilor ce sunt foarte promiţători. De exemplu Chelsea îi are pe Juan Mata (23 ani), Ramires (25 ani), David Luiz (25 ani), Oriol Romeu (20 ani), Romelu Lukaku (18 ani), Daniel Sturridge (22 ani). Pe când Bayern Munchen se poate baza în viitor pe Jerome Boateng (23 ani), Holger Badstuber (23 ani), David Alaba (19 ani), Toni Kroos (22 ani), Thomas Muller (22 ani), Nils Petersen (23 ani). Majoritatea acestor tineri sunt titulari la echipele lor.

Pe scurt, Messi şi Ronaldo au rămas la acelaşi nivel, după ce Barca şi Real nu au reuşit accederea în finala CL.

Oare cine va fi anul acesta „Balonul de aur”?

Anunțuri

Un gând despre &8222;Baloanele de tinichea&8221;

  1. anu asta tot Ronaldo sau Messi vor lua ” Balonul de aur”……ei sunt cei mai buni jucatori din lume si vor ramane pentru inca o perioada de timp…. Cat despre tinerii aia pe care i-ai enumerat, nu au destula „finete” in picior ca sa devina cei mai buni jucatori din lume….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s