Aversa refuză să moară!

CS Aversa Bucureşti nu mai face parte de mult din al treilea eşalon fotbalistic din România. Problemele au apărut la sfârşitul sezonului 2007-2008, odată cu retrogradarea ei din liga a III-a, în liga a IV-a. Aflaţi în liga a IV-a bucureşteană, jucătorii au stat un an jumate în această ligă inferioară, fiind plătiţi oarecum la zi. Problema banilor a apărut la sfârşitul turului de campionat din sezonul 2009-2010. Neplătiţi de luni întregi  şi văzând starea precară din punct de vedere financiar  a fabricii de pompe, AVERSA, jucătorii iau decizia de a depune memorii la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB), ulterior, aceştia devenind jucători liberi de contract.

Aflaţi la începutul returului din liga a IV-a, fără bani, dar şi fără jucători, CS Aversa Bucureşti primeşte un ajutor nesperat din partea domnului Florin Constantin, care la acea vreme deţinea grupele de copii şi juniori născuţi între anii 1991 şi 1992, ale FC Milisport Bucureşti. Acesta din urmă hotărăşte de comun acord cu oficialii Aversei ,să dea sub formă de împrumut, 14 jucători, fără nici o pretenţie financiară.

Pentru tinerii jucători care atunci aveau 17-18 ani, acela era primul lor an la nivelul fotbalului de seniori. După un retur nu tocmai bun, Aversa reuşeşte într-un final calificare în play-off-ul pe Bucureşti. Acolo lucrurile nu au fost deloc roz, formaţia aversistă nereuşind să obţină nici un punct şi neînscriind nici un gol, ba mai mult, au primit 12 goluri în 3 meciuri. La finalul acelui play-off clasându-se pe ultima poziţie.

Probabil multă lume ar spune că aceşti jucători s-au făcut de râs prin prisma rezultatelor obţinute, însă ei au obţinut ce este mai important pentru nişte copii, adică o minimă experienţă la un nivel ridicat.

Sezonul 2010-2011 a început tot fără bani, însă de această dată cu un nucleu de jucători ce acumulase o anumită experienţă în returul campionatului precedent. Locul 9 de la finalul sezonului nu mai semăna deloc cu poziţia a patra pe care termina Aversa în sezonul 2009-2010. Copiii care acum erau deja majori, au învăţat cum e să te lupţi un sezon întreg cu fotbalişti de toate vîrstele. De la foste glorii retrase acum în liga a IV-a, până la copii ce alergau nebuneşte, de parcă nu aveau plămâni.

Anul competiţional care tocmai a luat sfârşit, a clasat CS Aversa Bucureşti pe un loc 7. O poziţie care a fost câştigată cu trudă şi cu gândul că nu vor obţine nici un profit material, ci vor juca de plăcere. Cu toate acestea, jucătorii aversişti au furnizat şi unul dintre scorurile campionatului, învingând pe teren propriu pe Electroaparataj, cu 15-1. Aceasta fiind încă o dovadă a faptului că jucătorii au un mare caracter şi că nu întotdeauna contează banii. O posibilă motivaţie a fost, probabil, noul antrenor care a luat loc pe banca Aversei, fosta mare glorie rapidistă, Vasile Caciuriac. Tehnicianul de 49 de ani nu a suportat situaţia financiară de la club şi pentru a-şi motiva băieţii, a scos bani din propriul buzunar. Sumele nu au fost exor orice ban a fost binevenit pentru jucătorii care nu cunoşteau această satisfacţie

.

5 gânduri despre „Aversa refuză să moară!

  1. Ma bucur ca echipa continua sa traiasca de cand a plecat Nea Manea acum 2 ani cred , apooi si Andy …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s