Sabin Ilie, faimă și decădere

Unii spun că a fost un fotbalist de excepție,  alții cred că a avut mai mult talent decât fratele său, însă cu toții știm că în acest moment Sabin Ilie, căci despre el e vorba, a ajuns la fundul sacului.

Totul a început la doar 21 de ani. Aflat pe val la acel moment datorită celor 31 de goluri înscrise în tot atâtea meciuri pentru Steaua, Sabin Ilie avea ocazia să demonstreze o dată în plus că e mai bun decât fratele său, acceptând oferta de a evolua la formația turcă, Fenerbahce Istanbul. Aici a reușit doar 3 goluri în 12 partide jucate, ca mai apoi să fie transferat la Valencia, după ce în prealabil a mai fost împrumutat în Turcia, la Kocaelispor Kulübü.

La lilieci avea ocazia de a evolua alături de fratele său, Adrian, însă din păcate nu a știut să profite de șansa care i se ivise. În acel sezon, Sabin a fost împrumutat în Segunda Division, la Lleida. Chiar și din a doua ligă, fostul atacant a reușit o partidă de senzație împotriva Barcelonei, reușind două goluri și o pasă de gol. În acea partidă ce se disputa în semifinala Cupei Cataluniei, pentru formația blaugrana evoluau jucători precum: Figo, Kluivert sau frații De Boer. A doua zi după respectivul meci, fratele „Cobrei” a întârziat la antrenament și a intrat în conflict cu antrenorul său, Claudio Ranieri. La acea vreme se presupunea că a întârziat la antrenament din cauza unor probleme familiare.

După această experiență a început decăderea sa, atât din punct de vedere sportiv, cât și familiar. Certurile cu soția sa de la acea vreme il aduceau tot mai aproape de prăpastie. Capul nu-i mai stătea la fotbal, iar la sfârșitul acelui sezon s-a întors în România, de unde plecase ca un diamant ce urma să-l șlefuiască campionatele puternice din Europa. Sabin Ilie a schimbat nu mai puțin de 23 de echipe de-a lungul carierei sale, fără a mai avea vreodata succesul pe care multă lume i-l prevestea.

Deși sunt frați, sunt total diferiți. În timp ce Adrian Ilie își clădea o carieră frumoasă în spate, fratele său își îneca amarul la jocurile de noroc. Între cei doi a existat întotdeauna un paradox, în timp ce unul făcea bani și-i manageria corect, celalalt se afunda tot mai mult în datorii din cauza jocurilor de noroc și a vieții extrasportive nefaste.

Calitățile lui Sabin Ilie din teren, adică rigoare, tenacitate și altruism, nu erau valabile și în afara acestuia, dovadă fiind faptul că fostul atacant nu mai are unde locui, după ce acesta a fost dat afară din casa unde locuia cu chirie.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s