Sclavagismul e sinonim cu fotbalistul

Acum ceva timp, Bobby Charlton a dat o declarație foarte interesantă, acesta a spus: „Unii îmi zic că jucătorii profesioniști sunt sclavii fotbalului. Ei bine, dacă asta este o sclavie, condamnați-mă la ea pe viață.” Aceste cuvinte se pare că au fost interpretate total greșit de cluburile și patronii din fotbalul românesc. Boșii din Liga1 au înțeles ca fiind spuse la modul propriu aceste cuvinte, iar prin urmare, își tratează jucătorii ca pe niște sclavi. Ca în orice pădure, nu există doar uscăciuni, există și arbori sănătoși, la fel și în Liga 1, unde patronii stăpâni nu sunt majoritari.

Se poate spune că un contract de fotbalist profesionist e ca o căsnicie. Trebuie să fii alături de club atât la bine, cât și la greu. Să împarți cu echipa, și victoriile, dar și înfrângerile. Totuși, problema actuala de la Rapid e echivalentă cu o altă vorbă din popor, si anume că „dragoste cu sila nu se poate”. E deja binecunoscut cazul jucătorilor giuleșteni care nu pot pleca de la echipă din cauza faptului că alb-vișinii au intrat in procesul de insolvență. De ce nu vor aceștia să rămână lângă echipă acum când situația este dificilă? Răspunsul e foarte simplu! Fotbaliștii Rapidului nu au avut nici o satisfacție în ultima vreme. Și nu numai asta, ci și faptul că jucătorii pot ajunge la fel ca echipa, fără viitor.

Fără viitor va fi și fotbalul românesc dacă nu se vor face niște regulamente în care să fie avantajat și jucătorul de fotbal, nu doar patronul de club. Până atunci, fotbalistul rămâne o simplă marfă pe care cineva cu bani o poate cumpără și îi poate da drumul doar atunci când se satură de ea.

sclavi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s