Dator la 9 ani

Țara noastră frumoasă și dragă ne demonstrează încă o dată că în ea nu te poți plictisi. Povestea de azi face parte din ciclul „nu este vina noastră, a greșit calculatorul”. Așadar, un copil de 9 ani din județul Iași a fost somat de Casa de Asigurări de Sănătate să-și declare veniturile și contribuțiile pentru ultimii patru ani.

Gândindu-ne puțin, putem spune că statul își dorește cu tot dinadinsul să știe câți bani a cheltuit copilul pe biscuiți, dacă a făcut cumva trafic de gumă de mestecat prin grădiniță sau  cine știe, poate a cumpărat un pix cu 50 de bani și l-a vândut cu un leu. Copilul sau mai bine spus contribuabilul trebuie să respecte legile, nu contează că el are doar 9 ani.

Tânărului nostru plătitor de taxe și impozite îi mai rămâne să spargă pușculița, să numere banii din ea și să meargă să-și plătească datoriile la stat ca oricare alt cetățean de rând. Asta chiar dacă conform legii, toți copiii până la vârsta de 18 ani beneficiază de asigurare, fără plata contribuției.

Chiar dacă povestea e reală, vreau să închei cu o zicală dintr-un basm, care în cazul nostru e un pic actualizată „se poate spune că tânărul Ieșean a crescut în 9 ani cât alții în 18”.

instiini_23088900

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s