Stop invaziei de anglicisme

stai-calm-caci-sunt-romanLimba engleză a invadat cu desăvârșire vocabularul populației României. Dacă în urmă cu 23 de ani cuvântul „bine” era la ordinea zilei, acum acest cuvânt are același sens, însă o scriere și o pronunțare diferită, deoarece a devenit „OK”.

Presa ar trebui să fie prima care să oprească această avalanșă de anglicisme în țara noastră. Ar trebui să pornească o campanie de romanizare culturală, sau mai bine spus, de deșteptare. Să ne oprim din a ne da englezi când noi, de fapt, suntem români până-n măduva oaselor.

Sunt atâtea persoane care abia știu să scrie și să vorbească în limba română, însă învață limba engleză. Asta denotă un singur lucru, acela că dacă vom continua așa, limba noastră va dispărea.

Ce înseamnă de fapt această fuduleală de a te crede englez? Înseamnă chinuirea majorității populației cu tot felul de înscrisuri pe care nu le înțeleg. Înseamnă o deculturalizare lentă, dar sigură, și mai înseamnă pierderea originii neamului românesc.

Ar trebui să ne bucurăm că avem o țară a noastră, cu bune și cu rele, dar mai presus de toate, avem o limbă minunată ce ne-a rămas de-a lungul istoriei și pe care trebuie să o ducem mai departe.

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Stop invaziei de anglicisme&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s