La 4 ani de la dispariția unui campion

Au trecut 4 ani de la dispariția dintre noi a celui care a fost Marian Cozma, handbalist și, totodată un tânăr, care la acea vreme avea doar 26 de ani. Sfârșitul lui nu era planificat atunci și nicidecum în acel mod! Se poate spune că abia atunci își începea cu adevărat viața.

Cu toții știm că Marian Cozma a fost un erou al handbalului, care a devenit prea devreme un simbol. Un simbol care îi urmărește la tot pasul pe majoritatea handbaliștilor români, dar și pe copiii care se antrenează la Școala 30 „Marian Cozma” și visează să atingă performanțele acestuia.

Nu numai orașul Veszprém, unde s-a întâmplat nenorocirea și unde acesta a jucat, este trist, ci și locul unde Petre Cozma, tatăl lui Marian, își desfășoară activitatea de antrenor pentru grupele de copii. Când intri în sala de sport a Școlii 30, te întâmpină chipul uriaș al lui Marian, iar odată cu acesta și un fior de neliniște. Cu cât înaintezi ușor, ușor pe micile culoare, dai de niște copii care învață tainele sportului unde acum 20 – 30 de ani dădeam lecții. În fiecare dintre acei micuți se citește dorința de performanță, dorința de a atinge un nivel superior, la fel ca idolul lor, Marian Cozma.

marian cozma

Față de celelalte cluburi sau școli de handbal, aceasta unde Petre Cozma este antrenor, exprimă cu adevărat dorința de victorie cu fiecare minge trimisă la poartă și cu fiecare dribling reușit. Parcă fiecărui copil i s-a insuflat ambiția și determinarea de care dădea dovadă și Marian pe teren.

Singurul lucru pe care societatea l-a câștigat, dacă se poate spune așa este că, pierderea unui campion poate da naștere altor viitori campioni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s