Germania sau Spania, asta-i întrebarea!

cl_2013_semifinal_pairings_628

Germania sau Spania, aceasta este întrebarea care stă pe buzele oricărui suporter de fotbal. Ele nu numai că sunt cele mai bune echipe naţionale din Europa, însă în acest an avem ocazia încă din semfinalele Uefa Champions League să vedem la lucru echipele de club ce reprezintă aceste două ţări.

Naţionala Spaniei a bătut selecţionata Germaniei pe unde a prins-o, începând de la Camionatul European din 2008 şi până-n prezent. În finala Europeanului din 2008, Spania a învins Germania cu scorul de 1-0, iar după aceea, în 2012, a urmat încă o înfrângere suferită de nemţi în faţa spaniolilor cu acelaşi scor. Aceste două ţări ne mai oferă două episoade în semifinalele Uefa Chamions League.

Pe data de 23 aprilie este programat meciul tur dintre Bayern Munchen si Barcelona, manşa tur a semifinalei se va disputa în Germania, pe stadionul Allianz Arena. Catalanii au ajuns în penultima fază a celei mai importante competiţii intercluburi din Europa, trecând de Paris Saint-German cu scorul de 3-3 la general, însă spanioli au mers mai departe datorită scorului de 2-2 de pe stadionul Parc des Princes.

Cea de-a doua semifinală are în prim plan vicecampioana Spaniei, Real Madrid, care o va înfrunta pe Borussia Dortmund. Partida se va disputa miercuri, 24 aprilie, pe stadionul Signal Iduna Park din Germania. Dortmund a întâlnit în optimi echipa spaniolă Malaga, aceste două echipe fiind revelaţiile actualului sezon de U.C.L., dar germanii au trecut mai departe cu ajutorul rezultatului de 3-2 de pe teren propriu. Real Madrid a trimis echipa turcă, Galatasaray, acasă, învingându-i cu scorul general de 5-3. Bayern Munchen a câştigat în faţa lui Juventus Torino cu acelaşi scor, şi în tur, dar şi în retur, 2-0. În acest sezon, PSG a eliminat două echipe spaniole (Valencia si Malaga).

 

 

Nicuşor Răcaru

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s