Botoșaniul înseamnă România

botosani

Cu toții suntem uimiți de fenomenalul început de campionat al Botoșaniului și ne întrebăm care este poțiunea magică folosită de Cristi Popovici, antrenorul moldovenilor, de a ajuns lider în Liga 1.
Cum poțiuni magice nu există, nu ne mai rămâne să credem decât faptul că în spatele rezultatelor de până acum există anumiți factori care au determinat poziția și eficacitatea echipei lui Cristi Popovici.

Un prim element în progresul nou-promovatei din Botoșani îl poate reprezenta ambiția de care dau dovadă toți cei 14 jucători. Nu-și creează multe ocazii, însă cele pe care le au, le fructifică, așa cum au făcut și aseară când la singura minge pe spațiul porții celor de la Vaslui au înscris, obținând, în cele din urmă, trei puncte magice, care i-au făcut iar lideri în Liga 1, asta după ce la începutul sezonului aveau ca obiectiv evitarea retrogradării.

Al doilea factor important care trebuie luat în seamă este modestia de care dau dovadă cei din staff-ul tehnic. Până în acest moment n-am văzut niciun reprezentant al Botoșaniului care să iasă prin presă și să declare: „Anul ăsta ne batem la titlu”, așa cum o făceau anumite persoanje de la Craiova în urmă cu câțiva ani, cam tot prin etapa a 5-a, a 6-a se întâmpla.

Românii și experiența acestora sunt un alt component important în echipa Botoșaniului. Din cei 26 de jucători pe care-i are la dispoziție Cristi Popovici, toți sunt români. Experiența jucătorilor precum Croitoru sau Hadnagy, compensează tinerețea unora ca Fulop sau Cârjan.

FC Botoșani este singura echipă din prima ligă românească care are numai jucători români, inclusiv staff-ul tehnic.

Nu au jucat cu super echipe, însă au adunat 14 puncte din 18 posibile și, pentru cel puțin trei săptămâni, rămân lideri în Liga 1.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s