Doar două-s norocoase! România 2-0 Estonia şi Turcia 0-2 Olanda

calificare sport maraton

Deşteaptă-te române… Aseară, România s-a deşteptat o dată-n plus şi a reuşit să ajungă la barajul pentru Campionatul Mondial 2014 din Brazilia, mai mult prin forţa împrejurărilor decât prin meritul propriu. Chiar dacă scopul scuză mijloacele, aşa cum ar fi spus Machiavelli, niciodată nu vom vedea o echipă puternică a lumii să depindă de alte rezultate. Veţi spune că nu suntem o forţă în fotbal, dar din câte se pare, fotbaliştii României cer să fie trataţi astfel. Dar să vedem cum au decurs lucrurile.

Cu doar 18852 de spectatori în tribune, „tricolorii” au început destul de timid partidă cu Estonia. În acelaşi timp, gândul ne fugea la meciul din Turcia, unde otomanii îi întâlneau pe olandezi şi erau obligaţi să câştige, iar noi să nu învingem la 5 goluri diferenţă pentru ca ei să ocupe locul doi şi să meargă la baraj.

În primele 25 de minute, scorul de pe tabela de marcaj se schimbase doar în Turcia, unde Robben ne dădea un motiv de speranţă prin golul înscris în poarta lui Demirel. În cealaltă parte, pe Arena Naţională, Marica şi compania nu reuşise să şuteze nici măcar o singură dată pe spaţiul porţii Estoniei. Din contră, estonienii au avut două ocazii destul de mari la buturile apărate de Tătăruşanu.

După câteva preluări greşite şi o eroare în apărarea oaspeţilor noştri de aseară, în minutul 30, Bogdan Stancu a obţinut penalty-ul prin care ne liniştea pentru un moment, iar Marica l-a transformat. Practic, am avut eficienţă de 100% (un şut pe poartă = un gol).

La câteva minute după deschiderea scorului, publicul a ieşit la rampă făcându-se auzit când cântă imnul României. Asta nu ne-a ajutat să mai marcăm până la pauză, din contră, faptul că ne trebuiau 5 goluri pentru a fi siguri de calificare, ne-a făcut să vedem că echipa lui Piţurcă n-are nicio idee de joc.

La pauză celor două meciuri, scorul era în favoarea noastră. „Tricolorii” conduceau cu 1-0, iar olandezii păstrau diferenţa de un gol din faţa Turciei.

Ieşirea de la cabine nu a fost deloc diferită faţă de începutul partidei, noi nu reuşeam să ne regăsim, pe când „Portocala mecanică” înscria cel de-al doilea gol prin Sneijder şi reuşea să ne îndepărteze de pastilele de inimă.

Prima noastră ocazie de poartă din repriza secundă a venit în minutul 72, însă până atunci nu reuşisem să ieşim în evidenţă decât prin talentul la patinaj al lui Torje, care nu-şi alesese corect crampoanele.

Golul izbăvirii şi liniştii totale a căzut cu nouă minute înainte de final după reuşita aceluiaşi Ciprian Marica, stabilind astfel şi scorul final.

Pe finalul partidei, s-a auzit pentru a doua oară „Deşteaptă-te române!” şi parcă deja începeam să ne gândim că semănăm puţin cu cei de la Liverpool sau Celtic, ai căror suporteri cântă la fiecare început şi sfârşit de meci celebrul „You’ll never walke alone”. Am exagerat un pic, nu?

Dacă ar fi să ţinem minte ceva din aceste preliminarii, ar fi victoriile cu Ungaria şi Turcia.

În celălalt joc al grupei, Ungaria a învins Andorra, cu 2-0, clasându-se pe locul 3 în faţa echipei lui Fatih Terim.

Aşadar, pe 15 noiembrie se va disputa partida tur din barajul pentru Campionatul Mondial 2014 din Brazilia, pe Arena Naţională, contra uneia dintre următoarele echipe: Portugalia, Grecia, Croaţia sau Ucraina. Returul se va juca pe 19 noiembrie.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s