De ce e benefic SPORTUL în viața ta?

sport Anul 2010 avea să fie unul care să schimbe mentalitatea multor tineri și să readucă sportul în Universități, loc unde principalul sport era, fie dormitul pe bănci, fie chiulitul în masă. Cred că nu ar fi nimic greșit dacă aș spune că Student Sport a readus studenții la facultate. (VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE STUDENT SPORT)

De fapt ce încearcă acest proiect să urmărească este importanța sportului în timpul studenției și nu numai. Evidențierea faptului că sportul nu înseamnă decât bani, ci sănătate, educație, spirit de competiție etc. Pentru că, nu-i așa, sănătatea n-o poți cumpăra cu bani!

Unul dintre cele mai frumoase sentimente este acela când participi la o competiție și reușești să termini pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Pot spune că este o trăire unică în viață. Asta v-o spune unul care a simțit emoția câștigării unui trofeu și asta doar datorită sportului. Când privești mai atent detaliile, vezi că ai avut parte de momente unice și n-ai avut nevoie decât de un pic mai multă ambiție față de cea a adversarului pe care l-ai lăsat în urma ta, pe locul doi. Întotdeauna, înaintea competițiilor, îmi implementam în creier faptul că locul doi este primul care pierde. Și automat, niște rotițe începeau să funcționeze mai bine. Sau poate era orgoliul de vină?! Dacă poți reuși să devii cel mai bun într-un sport, atunci poți reuși să devii cel mai bun în orice domeniu.

Am văzut zilele acestea un studiu în care scria că dacă stai mai mult de 4 ore pe scaun, șansele să faci cam toate bolile se măresc cu minim 50%. Așadar, dacă acum stai pe un scaun și n-ai ieșit să alergi măcar 30 de minute, fă-o, e pentru tine și corpul tău. Nu există nimic care să-ți dea mai multă încredere în tine decât să arăți bine. Și singurul mod de a reuși este făcând sport. Să fim serioși, celebra vorbă „sufletul contează” e doar una de suprafață. Dacă tu nu arăți bine și ai anumite complexe, cât de bun poate fi sufletul tău dacă te urăști pe tine însuți?

Mai exact, Student Sport încearcă să aducă „visul american” din National Collegiate Athletic Association pe tărâmuri românești. Dacă americanii au peste 100 de ani vechime în sportul universitar, haideți să fim noi cei care să creăm istorie pentru sportul universitar din România.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s