Top 5 momente din al treilea mandat al lui Victor Piţurcă + Meciuri memorabile şi partide pe care am vrea să le uităm

599983-piturcaVictor Piţurcă, cel care a revenit la naţionala României pentru a 3-a oară în iunie 2011, şi-a reziliat astăzi contractul cu FRF. Mai jos vă prezint un top 5 al momentelor importante, negative sau pozitive, din mandatul lui Piţurcă la echipa naţională. (Articolul îl găsiți și aici)

1. Naţionala României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2014, desfăşurat în Brazilia, după ce a terminat pe locul doi într-o grupă din care au mai făcut parte Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Această poziţie i-a trimis pe „tricolori” la baraj, unde au întâlnit Grecia, considerat cel mai facil adversar din play-off, însă elenii s-au impus pe teren propriu cu 3-1, iar la Bucureşti partida s-a terminat nedecis, scor 1-1.

2. În preliminariile pentru EURO 2016 a lăsat naţionala României pe locul doi, cu 7 puncte din primele 3 meciuri, reuşind victorii importante cu Grecia, scor 0-1, şi cu Finlanda, scor 0-2, dar şi un rezultat de egalitate cu Ungaria, la Bucureşti, scor 1-1.

3. A avut rivalităţi neînţelese cu diferiţi fotbalişti cu nume, printre care Adrian Mutu, Lucian Sânmărtean şi Cristian Săpunaru, jucători de care se putea folosi în partidele decisive cu Grecia de la baraj, dar pe care a preferat să nu-i convoace. În cazul lui Sânmărtean selecţionerul s-a răzgândit şi l-a chemat pentru partidele cu Ungaria şi Finlanda.

RESTUL ARTICOLULUI ÎL GĂSIȚI AICI!

Foto: GSP.RO

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s