Venus și Victoria București au revenit în fotbalul românesc: „Vrem în Liga 1”

ssdCând una lua naştere, alta se desfiinţa. Vorbim despre formaţiile Victoria Bucureşti şi Venus Bucureşti, echipe care au însemnat ceva pentru fotbalul românesc în perioada comunistă, dar şi cea interbelică, iar astăzi s-au întâlnit pentru prima dată, însă într-un meci din Liga a IV-a bucureşteană.

Asociaţia Sport Club Venus Bucureşti s-a format în perioada interbelică, la 5 iulie 1915, iar în anii ’30 se bătea de la egal la egal cu marile echipe ale vremii Juventus, Ripensia ori Rapid. A avut o mulţime de bătălii, iar cele 8 titluri naţionale câştigate stau dovada faptului că formaţia alb-negrilor a triumfat în multe lupte. După 1948, odată cu abdicarea Regelui Mihai şi creşterea influenţei avută de comunişti, Venus s-a stins uşor, dar sigur.

La peste 60 de ani de la apusul unei formaţii legendare, Robert Iulian Ţicleanu alături de alte rude ale fotbaliştilor Venusului au readus la viaţă formaţia bucureşteană: „Clubul nostru are legătură cu echipa adevărată a Venusului. Îl avem alături de noi pe…”. MAI MULTE DETALII PUTEȚI CITI AICI

FOTO: Alin Grigore

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s