Cum a început decăderea Stelei » De la îndepărtarea propriilor suporteri și până azi

658415-steaua-petrolulSteaua a început foarte bine acest sezon de campionat, dar odată cu pierderea brandului au început și problemele. Într-un fel sau altul era bine dacă aceasta era singura problemă a clubului, însă schimbarea siglei a generat scandalul care continuă și în aceste zile

Suporterii campioanei au luat decizia de a nu mai fi alături de echipă până ce clubul nu va rezolva povara siglei. În momentul în care ultrașii de la Peluza Nord au anunțat că nu se vor mai prezenta la meciuri, 29 decembrie 2014, a început și decăderea echipei.

Cum a început totul

Campionatul se relua după pauza de iarnă, iar primul meci era pe teren propriu cu Rapid. Puțini erau cei care credeau în victoria giuleștenilor, chiar dacă roș-albaștrii nu aveau sprijinul tribunelor. Băieții lui Cristi Pustai se impuneau după un joc foarte bun și după un gol al lui Gecov, iar problemele „militarilor” începeau să fie evidente, mai ales că Petrolul câștigase și se apropiase la 7 puncte de liderul Steaua.

Roș-albaștrii nu și-au revenit nici după erapa a 19-a, când au făcut 0-0 la Craiova pe un teren execrabil, iar diferența dintre trupa lui Gâlcă și ploieșteni se micșora la 5 puncte. Urma etapa a 20-a, când Steaua juca un nou meci acasă fără galerie.

Pe un stadion Ghencea unde peluzele erau pustii, dar nici tribunele prea populate, „militarii” se impuneau greu cu 1-0, după golul lui Țucudean. Victoria campioanei a fost coraborată cu înfrîngerea Petrolului, iar Steaua se distanța la 8 puncte. Diferență despre care unii spuneau că e îndeajuns de mare pentru campioană să ia un nou titlu.

Înfrângerea de pe terenul Pandurilor, din etapa a 21-a, 1-3, nu părea atât de dură pe cât o arată scorul, mai ales că Petrolul terminase la egalitate cu Rapid, 1-1. Însă nimeni nu o lua în calcul pe ASA. Tg. Mureș care făcuse tot 1-1 cu Concordia și îi egala în clasament pe ploieșteni, 40 de puncte. Cine să bage în seamă o echipă care face doar 1-1 cu formația ilfoveană?

Etapa a 22-a avea să aibă o nouă ocupantă a poziției secunde. ASA Tg. Mureș lua fața Petrolului după ce învingea FC Brașov, 1-0, iar „găzarii” pierdeau pe teren propriu împotriva Craiovei, 1-2. Steaua se impunea și ea la Piatra Neamț în fața Ceahlăului și diferența dintre campioană și ASA era de 7 puncte.

Aceeași diferență s-a păstrat și în următoarele două etape, însă ASA se îndepărta de Petrolul la 6 puncte. Etapa a 25-a a adus înfrângerea Stelei de pe teren propriu împotriva Petrolului, 0-1. În fața a 5.020 de spectatori, Arena Națională arăta ca o arenă locală, iar supărarea devenea și mai mare pentru steliști după rezultatul din Giulești dintre Rapid și ASA, scor 1-2.Mureșenii începeau să-i sufle tot mai tare în ceafă Stelei, iar emisiunile televizate se axau mai mult pe acest subiect.

Cele 4 puncte dintre roș-albaștri și formația lui Liviu Ciobotariu îi frustra tot mai tare pe steliști, aceștia nereușind să învingă nici în etapa a 26-a, când au terminat nedecis la Giurgiu, 0-0 cu Astra. ASA câștiga din nou, de data aceasta în fața celor de la CS „U” Craiova, 2-1. Mureșenii au ajuns la două puncte în spatele trupei conduse de Costel Gâlcă, iar meciul direct între cele două va fi la București.

Foto: GSP.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s