VIDEO Motivul REAL pentru care notele din școală nu te vor ajuta în viață » Poveste impresionantă

catalog-noteAm văzut de curând un clip care mi-a demonstrat, o dată în plus, că importante nu sunt notele mari pe care le iei în școală și cât ești de deștept acolo, ci ceea ce faci după.

Materialul VIDEO de mai jos prezintă un judecător și un inculpat. Nimic neobișnuit până aici, însă partea interesantă vine acum. Cei doi au fost puși față-n față. Ea – din postura de judecător, iar el era inculpat pentru furt. În momentul când a văzut pe cine are în față, judecătoarea și-a dat imediat seama că e vorba de un fost coleg de școală.

Curios e că inculpatul era un elev eminent în școală, iar judecătoarea era un copil care nu ieșea în evidență prin calitățile sale intelectuale.

Mai jos este redat dialogul purtat de cei doi când s-au revăzut în sala de judecată:

Judecătoarea: Ați făcut școala gimnazială Nautilus?
Inculpat: Oh, Dumnezeule!
Judecătoarea: „Îmi pare nespus de rău să vă revăd aici. M-am întrebat mereu ce ați făcut în viață, domnule! Era cel mai bun elev din clasă, în gimnaziu!”
Inculpat – Oh, Doamne!
Judecătoarea: -Domnule Booth, sper că veți reuși să regăsiți drumul drept! Mult noroc!
Judecătoarea: Ce e trist e cât de obisnuiți devenim cu toții când creștem!”

De aceea voi continua să cred că notele din școală, liceu și facultate nu contează atât de mult pe cât reprezintă dăruirea și dorința ta pentru a face lucrul pe care-l dorești cu adevărat. E MULT MAI IMPORTANT SĂ FII DEȘTEPT ÎN VIAȚĂ ȘI SĂ PROFIȚI DE OPORTUNITĂȚI DECÂT SĂ FII FORMIDABIL DOAR ÎN ȘCOALĂ!

Un exemplu REAL!

În școala generală era elevul X care ieșea mereu în evidență prin notele sale uriașe (atunci când lua 9 era în DOLIU). Însă exista și elevul Y care nu excela în materie de învățătură, dar era pe linia de plutire, atunci când nu ieșea în curtea școlii să joace fotbal.

Elevii X și Y s-au reîntâlnit în clasa a XII-a, iar al doilea află despre primul că a rămas REPETENT în clasa a XI-a pentru că devenise un depravat. Între timp, elevul Y crește, face o facultate și ajunge să facă aproximativ ce-și dorește. Elevul X repetă a XI-a, ajunge la BAC, nu-l ia din prima, însă într-un final intră la o facultate. Face primul an, dar își dă seama că nu-i place și renunță la studii. Acum stă ACASĂ și nu face nimic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s