Mai bine în genunchi în țara mea decât sclav în țara altuia » Nu mai folosiți România ca o scuză!

3a78c-fii-mandru1Mereu mi-am dorit să fiu eu cel care promovează România, însă niciodată nu știam de unde să încep pentru că sunt atât de multe lucruri de spus despre această țară încât mi-ar lua o veșnicie să termin.

Privesc în jurnalele de știri și văd cum zi de zi apar tot mai multe informații despre românii din străinătate. Oameni care muncesc peste hotare. Persoane care au renunțat să mai trăiască în genunchi în țara lor și au decis să devină sclavi (nu toți) în țara altora.

Nu vreau să se înțeleagă greșit. Chiar îi admir într-un fel pe cei care și-au luat inima-n dinți și și-au părăsit familiile pentru a încerca să le ofere un trai mai bun acestora. Nu îi judec, dar câți dintre cei plecați s-au gândit că pot reuși și în România? Într-adevăr mulți s-au realizat pe alte meleaguri, dar inteligența lor cu siguranță îi ajuta s-o facă și aici.

Câți dintre cei care trimit acasă câteva sute de euro în fiecare lună s-au gândit că cei peste 350.000 de copii care au rămas în România își doresc o mamă și un tată?

Mă înnebunește complexul ăsta al românului care atunci când îl vede pe străin îl consideră un salvator. Mor când aud replica: „Nu mă pot realiza în România” sau „Sunt român, n-am nicio șansă să fac ceva în țara asta”.

Nu mai folosiți țara ca o scuză! Nu mai fiți pesimiști! Nu vă mai înjurați țara! Nu mai părăsiți România pentru covrigii din coada câinilor din străinătate! Nu vă mai închinați la icoane străine, căci întotdeauna familia voastră rămâne singura icoană demnă de luat în seamă.

Gândiți-vă doar că România a avut parte de-a lungul istoriei de tineri incredibili, așa cum sunt și cei de acum. Diferența o face că Avram Iancu, la vârsta de 24 de ani când era în fruntea moților, nu își dorea să părăsească țara. Se gândea doar la poporul său, la patria sa.

Avem talente și oameni care ne reprezintă cu mândrie peste tot. Luăm medalii la o mulțime de sporturi, dar și la fel și fel de Olimpiade de matematică, fizică etc. Voi sunteți geniali, refuzați să fiți sclavi și ridicați-vă ușor, ușor din genunchi în picioare, iar atunci veți vedea că nu vă va mai fi foame.

România se poate situa oricând lângă orice țară. Nu suntem cu nimic mai prejos decât ceilalți.

Am prieteni și rude plecate departe, nu înseamnă că-i consider sclavi, dar puneți-vă un semn de întrebare. Voi sunteți căpitanii acestei țări, iar dacă ea se scufundă, voi trebuie să fiți ultimii care s-o părăsiți și în tot acest timp să încercați s-o aduceți pe linia de plutire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s