SIMONA = Suflet, Inimă, Modestie, Onestitate, Naturalețe, Ambiție » Definiția campioanei pe care doar durerea a răpus-o

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 Un sportiv adevărat niciodată nu va renunța la  luptă oricât de bun sau slab ar fi adversarul! De fapt, asta face diferența dintre un campion și un  sportiv de pluton. Așa a făcut și Simona Halep în finala pierdută la Toronto în fața Belindei Bencic, scor 6-7, 7-6, 0-3.

Simona a abandonat, însă acest cuvânt nu e folosit tocmai corect în situația ei. Românca a luptat din primul moment în care a fost nevoită să ceară intervenția medicului (în primul set, la 5-4 pentru ea). Din acea clipă totul s-a rupt, sau cel puțin așa era logic. Însă Simona n-a lăsat logica să intervină în tenis.

A pierdut primul set! Însă total neașteptat și ilogic l-a câștigat pe cel de-al doilea în care a mai avut nevoie de intervenția medicului de trei ori. Setul doi a reprezentat momentul în care durerea a trecut pe planul doi, iar ambiția, dăruirea și puterea de luptă au fost primordiale.

Într-un picior, așa cum a jucat Simona, a făcut-o pe Belinda să dea cu racheta de podea, frustrarea se strânsese în interiorul tinerei de doar 18 ani, care vedea în fața ochilor o Halep dezlănțuită, o Halep care mai juca doar din purul reflex pe care-l deține încă din momentul în care a făcut primii pași în tenisul mare.

În cap îmi venea declarația Simonei din urmă cu ceva timp: „Pentru mine, fiecare meci este important, lupt pentru fiecare minge”.

A luat setul doi și s-a intrat în decisiv. Pauza dintre seturi n-a fost tocmai benefică Simonei. A reintrat în meci cum nu se putea mai prost și a pierdut primele trei game-uri, iar Belinda conducea cu 3-0.

Acesta a fost momentul în care filmul s-a rupt, ceața i s-a pus pe ochi, iar picioarele i s-au înmuiat. Totul a căzut și a decis să se retragă! Nu trebuie considerată o lașă. Publicul de la Toronto a demonstrat ce înseamnă să fii susținător într-un meci de tenis. Spectatorii prezenți au arătat că mai presus de rezultat, trebuie pusă persoana, omul care creează rezultatul, și au aclamat-o pe Simona în momentul în care a decis să se retragă.

P.S. Cum s-au simțit contestatarii Simonei, care spun despre ea că nu este patrioată, atunci când a intrat pe Arena Centrală din Toronto cu steagul României și încă o dată a reprezentat cu mândrie această țară?

DAȚI UN LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s