„Șpăgarii” salvatori care dau viață din genunchi vs Șpăgarii care te omoară cu bună știință

doctoriȘpaga e la mama ei acasă în România și vorba aia „cine n-a dat o șpagă nu e român”. Da, despre șpăgari voi scrie. Despre șpăgarii ăia frumoși, ăia care salvează vieți.

Le zic șpăgari pentru că așa îi numește poporul. Același popor care asociază termenul de șpăgar și pentru politician. Aici e o uriașă diferență. O diferență ca de la viață la moarte.

Citește și: LIVE VIDEO+FOTO din stradă! Revoluția #Colectiv – Ziua 2 – Protestele continuă

Unii jură că vor salva vieți și o fac, fie că primesc sau nu șpagă. Ceilalți jură că-ți vor apăra drepturile, dar sunt primii care ți le încalcă. Primii care fac în așa fel încât să te omoare, să te distrugă. Și nu în mod direct. Nu-ți vor cere ție niciodată șpaga. Vor lua milioanele de euro de la cei mari, cei deștepți, cei cu burta mare. De acolo pornește totul. De acolo se primesc autorizațiile de construire, de funcționare, de moarte.

Da, sunt zeci, dacă nu chiar sute, de astfel de autorizații de moarte oferite, cel puțin în București. Și vezi cum e, așa cum ziceam la început, unii iau șpaga pentru a te trata, pentru a te salva (oricum ei te tratează și fără șpaga ta), iar ceilalți pentru a trăi ei bine și tu așa cum poți. Eventual, dacă mori, te trec la capitolul „pierderi”.

Pentru că am asociat termenul de șpăgar atât la doctori, cât și la politicieni, vreau să vă întreb CÂȚI DOCTORI ARESTAȚI PENTRU ȘPAGĂ AȚI VĂZUT? ȘI CÂȚI POLITICIENI CARE AU FOST DOVEDIȚI AȚI VĂZUT? Vă dau eu răspunsul: doctori = 0, politicieni (vă las pe voi să-i numărați)…

P.S. Articolul e o ironie. Nu, nu consider doctorii sau asistentele șpăgare. Nu-i pot considera șpăgari pe niște oameni care se pun în genunchi pe caldarâm să te salveze, să te intubeze. Nu pot considera șpăgari oamenii care muncesc de trei zile continuu fără oprire, oameni care trag de viețile pacienților ca de propriile vieți.

Știu, am făcut o greșeală că am scris în același articol despre doctori și despre policieni. E o greșeală pe care mi-o asum, deși nu voi vedea niciodată un politician în genunchi pe asfaltul rece, ajutând oameni cărora pielea le fumegă.

Mai jos vă las mesajul unui doctor de Spitalul Clinic Colțea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s