VIDEO+FOTO „Golanii” și „sataniștii” au arătat demnitatea pe care cele trei mizerii politice nu o au

POZA FOTOCând ajungi acasă te gândești să te întinzi în pat, dar înainte deschizi puțin Facebook-ul. Vezi că în stradă au ieșit câteva mii de oameni pentru „dreptate” și iei decizia sa te ridici din pat, să-ți tragi geaca pe tine și să pleci cu gândul că te vei întoarce bine acasă.

Obosit după o lungă zi de muncă ajung aproape de Piața Romană, parchez mașina și o iau la fugă spre rondul de la Romană. Ajung în dreptul ASE-ului și văd cum valuri de oameni, tineri majoritatea, strigă, urlă din toți plămânii că vor „dreptate”. Nimeni nu cere pe altcineva, toți vor ca mizeriile din fruntea țării să plece și atât! Nimeni nu îi mai vrea la conducere, nimeni nu-și mai dorește să fie umilit.

Citește și: LIVE VIDEO+FOTO din stradă! Revoluția #Colectiv – Ziua 2 – Protestele continuă

bunicii

Piața Romană
Piața Romană

„CINSTE LOR, CINSTE LOR, CINSTE POMPIERILOR”

Mă infiltrez și eu printre ei în timp ce urechile îmi erau inundate de sloganele pe care voiam să le aud de ani de zile. Parcă le-am mai auzit o dată prin 2012, când toată treaba se întâmpla la Universitate. Mergem pe jos spre Guvern în ritm de galop, iar pe lângă noi a trecut o mașină de Pompieri. Deodată, toți cei 5-6.000 de „golani” (așa cum ar spune Ponta) strigă „Cinste lor, cinste lor, cinste pompierilor”, imediat după, pompierii pornesc semnalele acustice în semn de mulțumire.

Ne continuăm drumul spre Guvern, dau două, trei telefoane și aflu că alte câteva mii de persoane nici nu plecaseră de la Universitate când noi mai aveam puțin și ajungeam la destinație. WOW! După câteva minute aflu că ar fi undeva la 20-25 de mii de oameni. Imediat prin cap îmi trece iar protestul din 2012 când s-a lăsat cu bătai între jandarmi și (și atât)… că oamenii nu se pot pune cu ei. Pe tot parcursul drumul ne îndrumă și sloganul „Ieșiți din casă dacă vă pasă!” Mă gândeam „Oare de ce ar ieși ăștia din casă? Stau în centrul Capitalei…Presupun că au bani, n-au griji”. La fiecare intersecție sau străduță lăturalnică, șoferii care așteptau să treacă mulțimea de oameni claxonau în ritmul scandărilor protestatarilor. Alți „golani”, dar ăștia aveau și mașini.

„DEMISIA! DEMISIA!, IEȘI AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ!”

Odată ajunși în fața Guvernului încep noi sloganuri „Demisia! Demisia!” sau „Ieși afară, javră ordinară!”. Bineînțeles că n-au lipsit nici celebrele „Victor Ponta ești o mizerie”, „Ponta și ai lui să se ducă dracului!” sau „Să vă fie frică, poporul se ridică”, „România, trezește-te!”, „Nu aveți coloană, decât oficială!”, „Singura soluție încă o revoluție!”, „Corupția ucide!”, nici Piedone sau Oprea n-au fost uitați. Toți păream o familie. Rockeri, maneliști, copii cu vârste cuprinse între două, trei luni până la 10-12 ani. Am rămas pe gânduri și, în fața mea, pe o bordură, o mamă își alăpta copilul. Formidabil! Soțul ei urla din toți rărunchii, iar ea își hrănea copilul. Imaginea care m-a șocat. Imaginea prin care am primit o palmă și mi-am dat seama că probabil așa se întâmpla și în 1989. Poate la un alt nivel.

Copil
O mamă își alăptează copilul în timpul demonstrațiilor
copil 2
Un alt copil pe umerii tatălui său privește greutățile vieții de la vârsta la care nici nu știe să vorbească

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trec peste acest episod, bineînțeles nu fără să-i fac o poză. N-a ieșit prea bine, n-am vrut să fiu atât de indiscret și să mă bag în sufletul lor. În continuare „golanii” urlau și parcă sunetul se auzea din ce în ce mai tare. Se simțea că eram cu 32 de inși mai mulți decât orice cifră oficială dată de autorități.

„HAIDEȚI LA M.A.I.!”

După câteva ore în fața Guvernului se decide să plecăm spre M.A.I. Am ajuns acolo, jandarmii deja își luaseră locul în post. Din metru în metru era cordonul de jandarmi care înconjura sediul M.A.I. Demisia lui Oprea a fost scandarea preferată, dar și „Oprea nu reziști nici cu mii de securiști”. Nici un răspuns din partea vreunui oficial. Treburile erau pașnice, „golanii” doar strigau și urlau fără să facă mizerie în jur. Mizeria era după gard.

„S-O LUĂM SPRE PIEDONE!”

În fața M.A.I. nu cred că am stat mai mult de 45 de minute după care am luat drumul Primăriei sectorului 4. Furia se îndrepta către Piedone. Drumul a fost destul de lung: Calea Victoriei, am traversat cheiul Dâmboviței, am trecut pe lângă Casa Poporului și am ajuns pe Bulevardul George Coșbuc unde-și are sediul nea Piedone. „Demisia! Demisia!” i s-a strigat primarului în timp ce Primăria era înconjurată de un alt cordon de jandarmi. Oamenii ăștia în uniformă nu-și dăduseră seama că „golanii” din stradă nu erau chiar atât de golani, ci își doreau doar schimbarea.

Nebunie curată, 25.000 de oameni își strigau frustrările ultimilor 25 de ani! Mulți s-au dus la OMV-ul de peste drum să-și ia energizant. Culmea, „golanii” și rockerii nu și-au luat bere sau orice fel de alt alcool, ci suc. Nemernicii, aveau ei ceva pregătit! Poate și-au băgat droguri în suc, nu? După aproximativ o oră o luăm din loc cu destinația Piața Universității. Am uitat să vă spun, unul dintre cele mai scandate sloganuri a fost „O dorință sinceră, România liberă!”.

„VOI TREBUIE SĂ SCHIMBAȚI ȚARA ASTA”

În drumul spre Universitate, un bătrân ajunge lângă mine și cu lacrimi în ochi aproape plângând îmi spune: „Voi sunteți cei care trebuie să schimbați ceva în țara asta! Doar voi mai aveți șansa asa. Nu-i lăsați! Salvați-vă pe voi și pe urmașii voștri!”.

Odată ajunși în fața Mitropoliei, „sataniștii” au început să scandeze că vor spitale, nu catedrale: „Vrem spitale, nu catedrale!”. Nenorociții! Acum înțeleg de ce cer „sataniștii” ăștia să nu mai fie catedrale. M-am molipsit și eu. Drumul lung și lent se încheie cu oprirea din Piața Universității, unde se continuă cu aceleași sloganuri. Frumos, calm și fără incidente. Iată că „golanii” și „sataniștii” ăștia nu sunt chiar atât de nenorociți!

Pentru ce se cere demisia lui Ponta, Oprea și Piedone

Victor Ponta: – distrugerea țării
– distrugerea viitorului tinerilor
– îndepărtarea medicilor din România
– bătaia de joc față de profesori

Oprea: – moartea polițistului din urmă cu două săptămâni din coloana oficială

Piedone: – acordarea avizului de funcționare pentru clubul în care au murit 32 de oameni

bannere

12188974_1145452538805803_8558087370674621748_n 12191794_1145452375472486_2629997976322034245_n 12193402_1040301992668430_2877318452973319275_n 12207933_10205713511179823_802141559_n 12208651_10153259745786243_360842810851046058_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s