VIDEO+FOTO Incredibil cum funcționează instigatorii! Ei sunt diversioniștii din Piața Universității

Mi se pare de-a dreptul fabulos cum se acționează pentru a distruge un protest. Haideți să vă povestesc, sper să aveți răbdare să ascultați.

Azi (5-11-2015), în jurul orei 21 și un pic un grup format din cel puțin 20 persoane își face apariția în Piața Universității, trece pe lângă mine în șir indian. Nimic suspect, însă unul dintre ei îmi sare în ochi pentru că avea un joben pe cap.

Un alt grup trece 5 minute mai târziu, tot aproximativ 20 de persoane erau în el.

Toate bune și frumoase. Oamenii scandau, lumea credea în acest protest. La un moment dat intră în scenariu persoana cu joben. Se duce în față, alături de un alt tip la vreo 40-45 de ani, li se dă stația (microfonul) la care se vorbea, iar primul slogan care credeți că a fost? „HAIDEȚI PESTE EI!”

Populația din Piață nu a fost atât de credulă și atât de proastă pe cât vor politicienii să credem și și-a dat seama din prima că omul nostru cu joben și cel chelios de lângă el la vreo 40-45 de ani nu sunt decât niște instigatori.

Cel cu joben încearcă să vorbească la stație (microfon), însă oamenii din stradă nu-l acceptau. El încerca să facă tot posibilul să enerveze populația din stradă, pentru că oricine știe că atunci când un protestatar devine irascibil mai e doar un pas până la bătaie. Și asta este ceea ce caută instigatorii. Ei niciodată nu vor vrea să se bată cu tine, ci te vor face pe tine să te iei la omor cu cel de lângă tine.

În fine, omul cu joben încerca să vorbească, văzând că nimeni nu-l asculta la stația aia i-a lăsat-o cheliosului de 40-45 de ani, însă nici pe el nu-l dorea strada.

Între timp, trecuse undeva la aproximativ 10 minute de când cei doi încercau să convingă poporul din stradă că nu sunt instigatori. După acest timp a apărut un alt grup în peisaj. Era vorba de al doilea grup care venise în piață la început (VEZI PARAGRAFUL 3).

Era clar, se trecuse la planul B. Oamenii care trimit instigatori știau bine ce au de făcut. Știau că poporul nu e atât de prost încât să cadă în plasă din prima. Așadar, intră în joc al doilea grup. Aproximativ 20 de copii (vârste între 15-18 ani), unii erau îmbrăcați precar (boschetari) și scandau tot felul de chestii. Nimeni din Piață n-a fost alături de ei, nimeni n-a scandat.

În tot acest timp, cheliosul de care vă spuneam mai devreme că are aproximativ 40-45 de ani s-a dus pe mijlocul străzii aproape de Intercontinental unde a strâns alte 30-35 de persoane. Acest domn trecut de prima tinerețe tot încerca să le zică oamenilor lucruri… Unii ascultau, alții nu.

Să recapitulăm: Un grup (cel format din cei aproximativ 20 de copii) era într-o parte, nimeni nu-l băga în seamă. Grupul format din 30-35 de persoane condus de cheliosul de aproximativ 40-45 de ani într-o altă parte și eu m-am dus la băiatul cu joben să-l întreb dacă-i place ce a făcut.

În primă fază l-am întrebat în felul următor: „Cu cine ai venit aici?”. El mi-a răspuns pe un ton superior că singur, după care i-am spus direct în față că minte. I-am explicat că l-am văzut când a venit în Piață alături de alte persoane + alături de cheliosul de 40+45 de ani moment în care n-a mai vrut să discute cu mine și s-a băgat cu altcineva în seamă.

Așa… Două grupuri pe asfaltul de la Universitate + un grup al oamenilor care chiar voiau să protesteze, dar nu mai era condus de nimeni. Cei de acolo erau bulversați. Am uitat să vă zic că în tot acest timp mulți plecau de frică să nu se încingă spiritele.

Astfel, se formaseră 3 grupuri fără să ne dăm seama. Lumea era tot mai puțină, ora era aproximativ 23:00. M-am dus către grupul condus de cheliosul în vârstă de 40-45 de ani și l-am ascultat preț de câteva minute. Omul încerca să mintă acolo și la un moment dat le-a propus oamenilor care-l ascultau să treacă pe trotuar pentru a continua discuția. În momentul ăla am răbufnit și l-am întrebat dacă e bine ce a făcut, dacă e bine că a distrus protestul.

Acela a fost și momentul când jandarmii au început să trimită celelalte două grupuri pe margine pe motiv că sunt prea puțini oameni pentru a ocupa strada.

Grupul cheliosului de 40-45 de ani a ieșit pe trotuar, grupul copiilor a ieșit și el și mai rămăsese cei care nu înțelegeau nimic. Bineînțeles că n-au avut altă soluție și au mers pe margine, de fapt au plecat direct acasă.

Am atașat acestei postări o poză cu cheliosul de 40-45 de ani și cu încă o persoană cu care venise la început în acel grup. Tot aici găsiți și VIDEO cu persoana care avea JOBENUL pe cap.

Priviți-l cum se agită!

Instigatori
Instigatori
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s