DOCUMENT EXCLUSIV S-au găsit soluțiile pentru stoparea umilirii persoanelor cu dizabilități din Universitatea București » Răspuns oficial

La cinci zile de la publicarea articolului: „Umilința la care sunt expuse persoanele cu dizabilități în Universitatea din București » Reacția incredibilă a instituției” și după ce am trimis cerere cu întrebarea legată de acest subiect, Universitatea din București mi-a răspuns.

Anexa de mai jos am primit-o ieri (20 ianuarie) și a fost semnată de Mircea Sava, Coordonator Departamentul de Comunicare și Relații Publice de la Universitatea din Bucureşti.

 

„În urma solicitării dvs. din data de 15 ianuarie 2016, referitoare la accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii în clădirile Universității din București, vă comunicăm următoarele:

Accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii este asigurat în toate clădirile Universității din București prin rampe fixe sau rampe de acces speciale.

În cazul particular al accesului la anumite etaje din cadrul unora dintre imobile (așa cum este situația accesului la etajul 4 al imobilului Regina Elisabeta), structura clădirii nu permite instalarea de rampe. Pentru aceste situații, Universitatea din București are inclus în planul de investiții pentru anul 2016 un elevator pentru transport pe scări, care va facilita accesul persoanelor în scaun cu rotile sau care folosesc cadre ortopedice. Procesul de achiziție publică pentru acest elevator a fost deja demarat și se va finaliza în cel mai scurt timp posibil.

Vă asigurăm că Universitatea din București face toate eforturile pentru a garanta condiții optime pentru studenții și cadrele sale didactice, precum și pentru facilitarea accesului acestora în spațiile de învățământ și la resursele educaționale”, se arată în răspunsul Universității.

În această situație cred că nu mai rămâne decât să sperăm că problema va fi rezolvată cât mai repede și nu tocmai la finalul acestui an, pentru că în răspunsul Universității nu se dă nici măcar o dată aproximativă. În acest an 2016 voi vizita mai des acea parte a clădirii pentru a vedea în ce stadiu este lucrarea ce ne-a fost promisă.

În continuare, ca o paranteză, întreb și eu ca un student normal. DE CE ABIA ACUM, DUPĂ CE V-AM SESIZAT ACEASTĂ PROBLEMĂ, AȚI LUAT ÎN CALCUL SĂ PUNEȚI UN ELEVATOR? Totuși, sper să-l vedem cât mai repede la locul lui!

Mai jos este exact documentul oficial emis de Universitatea din București:

Această prezentare necesită JavaScript.

Așadar, la ora redactării acestui material, scara ce duce de la etajul 3 la 4 arată cam așa:

 

Intrați în grupul de pe Facebook GRGO – Un blog simplu pentru oameni simpli

Sau puteți da un LIKE paginii de FACEBOOK

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s