VIDEO Liverpool – Dortmund ne-a oferit o cură de detoxifiere de fotbalul românesc

Liverpool v Borussia Dortmund - UEFA Europa League Quarter Final Second Leg
Foto: Reuters


În 2005 când Liverpool revenea incredibil de la 0-3 în finala Ligii Campionilor aveam doar 13 ani, nu înțelegeam prea mult din fotbal. Aceea se anunța a fi una dintre cele mai mari reveniri a unei echipe de fotbal după ce a fost condusă la trei goluri diferență.

Acum, la 11 ani diferență, am putut realiza cu adevărat ce înseamnă un meci de fotbal adevărat. Adevărat, repet! Nu a fost decât un meci din ”sferurile” Europa League, dar Liverpool și Borussia Dortmund au oferit o partidă de Liga Campionilor.

Când vezi că ești condus cu 0-2 din minutul 9 de nemți, te gândești că îți e dificil să mai întorci scorul, mai ales că în tur a fost 1-1, în Germania. Știm cu toții zicala: „Pe germani nu știi că i-ai bătut decât atunci când se urcă în autocar”.

Iată că de data asta a fost invers, însă tot cu un neamț la timonă. Jurgen Klopp a combinat ambiția și perfecționalismul nemțesc cu tactica și forța englezească și a dus-o pe Liverpool în semifinalele din Europa League.

Chiar dacă au fost conduși cu 2-0 și 3-1, ”cormoranii” au dat lovitura de grație în primul minut al prelungirilor prin Lovren, oferind cu siguranță meciul anului până acum.

Cu această ocazie le mulțumesc celor de la ProTV că au ales să difuzeze meciul ăsta sub un comentariu foarte bun. Jocul a fost comentat de antipaticul Mironică, dar nu asta contează. Important este că, cei care ne-am uitat la meciul ăsta, am reușit să ne luăm doza de detoxifiere de fotbalul autohton.

Poate că pielea de gâină apărută după golul 4 a fost cea care m-a făcut să scriu rândurile de mai sus, deși nu sunt fanul lui Liverpool sau al Borussiei.

Poate că meciul de joi seară se poate transforma și într-un material didactic pentru antrenorii din Liga 1 și nu numai. Să le arate fotbaliștilor care joacă pe biscuiți că atunci când pui suflet poți câștiga mai mult decât atât.

Mai jos este bucuria suporterilor lui Liverpool dintr-un pub din Capitală după golul 4

 

 

Intră în grupul de pe Facebook GRGO – Un blog simplu pentru oameni simpli

Sau poți da un LIKE paginii de FACEBOOK

COMENTEZI? Fă-o mai jos!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s