ANCHETĂ / Acuze grave la adresa antrenorilor de la pista ”Lia Manoliu” și a ministrului Elisabeta Lipă: „Racolează arbitri de fotbal pentru a le lua banii” » Cum se vindeau abonamente ilegal

pista tl

„Stadioanele sunt pentru spectatori. Noi alergătorii avem natura și este mult mai bună”, spunea în urmă cu mulți ani vestitul atlet finlandez Juha Vaatainen. După același citat se ghidează și Ministerul Tineretului și Sportului atunci când îi îndeamnă pe bucureșteni să facă sport, însă oficialii MTS au înțeles total greșit vorbele celebrului Juha Vaatainen.

În rândurile următoare veți putea citi modul în care s-a ajuns ca pista de atletism în aer liber de la ”Lia Manoliu” să devină de la una în care se făcea sport gratis la una cu taxă într-un mod abuziv.

În acest moment se plătește o taxă de 63 de lei pe lună, iar cine vrea să alerge gratis o poate face în intervalele orare 07:00 – 08:00 și 21:00 – 22:00. Decizia a fost luată de MTS după reabilitarea pistei în perioada iunie – decembrie 2015 și pe care s-au cheltuit 2.841.464,11 lei (631.436 de euro) din bani publici, conform unui document oficial semnat de Ministrul Tineretului și Sportului Elisabeta Lipă.

În același document semnat de Elisabeta Lipă se arată că orarul și tarifele pistei au fost aprobate încă din decembrie 2010. Prosportul însă publica la 1 august 2014 un material în care era prezentată pista în cauză ca fiind una cu acces gratuit pe toată durata zilei, deși în martie 2014 MTS scria pe site-ul oficial că pista este gratis doar în intervalele 6:00 – 10:00 și 19:30 – 21:30. 

ANGAJAȚII DE LA LIA MANOLIU DAU ABONAMENTE ILEGAL!

În documentul emis de MNS se precizează că accesul persoanelor fizice pe pistă pe baza abonamentului este valabil doar în perioada 01.10 – 31.03 a fiecărui an, iar în rest este interzis: ”În perioada 01.04 – 30.09 (2016), accesul în baza abonamentului lunar nu se poate realizat întrucât loturile olimpice și naționale cât și structurile sportive se pregătesc pe pista de atletism în aer liber, acoperind întregul interval orar”.

Angajații pistei de la ”Lia Manoliu” n-au ținut însă cont de nicio dispoziție a MTS și au vândut în continuare abonamente, deși acest lucru era interzis începând cu 1 aprilie 2016.

În materialul VIDEO de mai jos, Ilie Constantin, responsabil cu abonamentele de la pista de atletism și totodată liderul de sindicat al celor de la ”Lia Manoliu”, n-a văzut nicio problemă în emiterea abonamentelor după data scrisă în document. Mai mult, acesta apare într-o filmare alături de paznicul de la baza sportivă, iar acesta din urmă se implică mai mult decât este cazul în promovarea vânzării abonamentelor.

Contactat telefonic, Ilie Constantin n-a știut de existența vreunui document prin care i se interzice vânzarea abonamentelor și a cerut să-i trimit respectivul document.

Imediat cum s-a lămurit, Ilie Constantin a revenit cu un telefon și a dat asigurări că orice persoană își poate face abonament în continuare, deși există un document care interzice acest lucru. Liderul de sindicat al angajaților de la ”Lia Manoliu” a făcut însă o serie de acuzații foarte dure.

Sunt foarte mulți antrenori de atletism la cluburi care racolează arbitri de fotbal sau pregătesc sportivi pentru Academia de Poliție cărora le ia niște bani de pregătire, ori acele persoane ne plătesc nouă 63 de lei abonament personal”, a declarat Ilie Constantin.

“Hârtia a fost emisă degeaba! Noi trebuie să facem bani!

În continuare, omul responsabil cu emiterea abonamentelor a contestat documentul despre care spune că tocmai cei de la ”Lia Manoliu” l-ar fi emis, deși în josul paginii apare semnătura și ștampila ministrului Elisabeta Lipă.

”Hârtia a fost emisă degeaba! Nu e furt ce se întâmplă aici, totul e legal. Avem nevoie de venituri. Noi trebuie să facem bani, să asigurăm loturilor și cazare, și mâncare. Dacă statul român ar asigura finanțare în totalitate, atunci n-ar mai fi nevoie de venituri proprii”, a continuat Ilie Constantin.

 

Informat și despre faptul că a fost filmat cu camera ascunsă, Ilie Constantin a părut că nu-l interesează: „Ce să vă zic despre filmări, înregistrări și tot felul de prostii de-astea pe care le aveți? Eu mi-am spus un punct de vedere final și logic”.

Reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului au aflat și ei despre declarațiile lui Ilie Constantin și au promis că-mi vor trimite punctul lor de vedere în acest caz, însă răspunsul n-a mai venit. Totuși, la o jumătate de oră după discuția mea cu cei de la MTS, Ilie Constantin a revenit cu un telefon în care a spus că s-a sistat distribuirea abonamentelor

„Am discutat și nu vom mai face abonamente. Nu va mai intra nimeni, cei care vor intra vor fi doar cei de la cluburile care au contract. A fost o greșeală a mea când am spus acea frază. Abonamentele existente vor merge în continuare până la epuizare”, a încheiat Ilie Constantin, care s-a arătat extrem de deranjat de această decizie.

Imaginile VIDEO care prezintă implicarea paznicului în promovarea abonamentelor, acesta nefiind înștiințat de către Ilie Constantin de faptul că e ilegală vânzarea acestora. În plan secund îmbrăcat în gri apare și Ilie Constantin.

 

Intră în grupul de pe Facebook GRGO – Un blog simplu pentru oameni simpli

Sau poți da un LIKE paginii de FACEBOOK

COMENTEZI? Fă-o mai jos

 

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;ANCHETĂ / Acuze grave la adresa antrenorilor de la pista ”Lia Manoliu” și a ministrului Elisabeta Lipă: „Racolează arbitri de fotbal pentru a le lua banii” » Cum se vindeau abonamente ilegal&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s