„Las-o că merge și-așa” a lovit din nou! Noi toți suntem vinovați pentru moartea lui Ekeng!

Ekeng dinamo
Foto: Alex Nicodim / GSP.ro

   Mulți vom da vina pe medicul de pe ambulanță sau pe sistemul medical din România pentru moartea lui Patrick Ekeng de la Dinamo.

De fapt, noi toți suntem vinovați pentru asta. Eu, tu, suporter dinamovist, suporter stelist, toți suntem vinovați. Probabil dacă noi ăștia toți n-am mai da șpăgi și mici atenții în stânga și în dreapta, fie că e vorba de sistemul medical sau alte lucruri, poate situația s-ar mai schimba.

Poate că în acele momente ar exista persoane care să verifice dacă medicii de pe ambulanță mănâncă semințe și fumează în loc să fie atenți la meci. Poate atunci s-ar verifica cu atenție ambulanțele care participă la un meci de fotbal, deși sunt fără echipament de resuscitare. Poate atunci și-ar da fiecare seama că viața unui om e mai importantă decât șpaga pe care o primește.

Paradoxul însă e altul. România are unii dintre cei mai buni medici din lume, însă nu e ajutată de infrastructură. Cum e posibil ca în 2016 să vii la stadion cu o ambulanță fără echipament de resuscitare, fără mască de oxigen, fără defibrilator?

Doctorul lui Dinamo ne-a spus imediat după tragedie că Ekeng a fost supus manevrelor de resuscitare în interiorul ambulanței. Dar de ce nu s-au făcut aceste manevre pe teren, așa cum se întâmplă în toate campionatele mari din lume? Uitați-vă în Anglia, unde la orice semn de accidentare mai serioasă se intervine cu masca de oxigen și nu numai. Cel mai concret exemplu este cel al lui Fabrice Muamba, în 2012, când n-a fost mutat de pe gazon, însă a fost salvat datorită aparaturii pe care doctorii o aveau.

Oferiți-i acum explicații fiicei lui de un an și jumătate pentru faptul că tatăl ei nu va mai veni acasă din cauza mizeriei și sloganului pe care se bazează țara asta: „Las-o că merge și așa!”.

Nu știu dacă probleme lui medicale puteau fi observate în momentul vizitei medicale, însă știu modul în care se face o asemenea vizită. Știu cum se întâmplă la toate ligile. Știu că în ligile a 4-a, a 3-a și a doua vizele medicale se iau într-un mod incredibil. Pentru un pachet de cafea, o ciocolată și un whisky devii apt de fotbal. Problema este că nu numai în fotbal se practică mizeriile astea, ci și în alte sporturi.

Poate nu se putea observa problema medicală a lui Ekeng la vizita medicală, dar totuși rămân întrebările: De ce nu s-a resuscitat jucătorul pe teren? De ce s-a pierdut atâta timp din momentul în care a fost urcat în amublanță și până la spital, ținând cont că orice doctor, medic ș.a. știe că fiecare secundă e decisivă? De ce ambulanța nu era dotată cu defibrilator și mască de oxigen? De ce, de ce, de ce?

Cu toții suntem vinovați pentru că noi de fiecare dată căutăm să ne fofilăm atunci când apar situații delicate, noi încercăm să găsim câte o chichiță în regulamente atunci când le încălcăm. Noi suntem cretinii care ne alegem viitorul, parlamentarii și oamenii care ne conduc, și de fiecare dată o facem prost, tot mai prost, pentru că ne vindem pentru o găleată și un pachet de zahăr.

Și probabil că nu se vor schimba multe în următorii ani, dar am măcar speranța că generațiile care vin să nu se vândă pentru nimic în lume. Încă sper să nu mai am parte de vreo noapte ca asta în redacție în care să văd zeci de persoane triste din cauza unui sistem bolnav format din cetățeni și șmecheri.

Citește și: FOTO Imaginea care anunță normalitatea în fotbalul românesc! Marica alină suferința unui dinamovist după moartea lui Ekeng

Intră în grupul de pe Facebook GRGO – Un blog simplu pentru oameni simpli

Sau poți da un LIKE paginii de FACEBOOK

COMENTEZI? Fă-o mai jos

Reclame

3 gânduri despre &8222;„Las-o că merge și-așa” a lovit din nou! Noi toți suntem vinovați pentru moartea lui Ekeng!&8221;

  1. Bataie de joc!…un tanar a plecat prematur din viata doar din cauza unor iresponsabili , din pacate nimic nu- i poate reda viata, insa noi, oamenii,care avem pretentia de a ne numi asa ar trebui sa schimbam ceva in sistemul sanatatii! De cate jertfe mai avem nevoie pentru a realiza ca sistemul politic e complet putred si ne ingroapa cu zile?

  2. ADEVARAT SPUI.Din cauza medicilor si a aparaturii lor care nici pe aia n-o aveau la un meci de fodbal….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s