EXCLUSIV Românul din poarta lui Lazio a analizat partida cu FCSB » Sfat prețios pentru roș-albaștri: „Acolo se va face diferența”

Ionuț Rus (17 ani) are ceva mai mult de un an de când e în lotul Lazio Primavera, dar deja s-a adaptat foarte bine și chiar a jucat la prima echipă în două partide amicale.

Tânărul portar român a vorbit cu mine despre meciul din șaisprezecimile de finală din Europa League dintre FCSB și Lazio. Goalkeeperul născut la Timișoara spune că echipa care va fi mai serioasă va merge mai departe în acest duel!

– Ionuț, ai mai mult de un an la Lazio. Cum te-ai adaptat la formația italiană?
– M-am adaptat foarte bine pentru că am învățat relativ repede limba italiană. M-au ajutat și cei de aici, membrii staff-ului și băieții. În plus, am avut un ajutor important venit din partea lui Ștefan Radu, care m-a făcut să nu mă simt singur printre străini. El este un nume important aici și îi mulțumesc pentru tot sprijinul de până acum.

– Cum a fost contactul cu prima echipă?
– Cu prima echipa am contact permanent, pentru că mă antrenez foarte des cu ei. Am avut plăcerea să apăr și în două meciuri amicale, Mister Inzaghi oferindu-mi multă încredere.

– Ai văzut tragerea la sorți? Lazio a picat cu FCSB, ce părere ai?
– Nu am o părere anume legată de acest lucru. E o dublă întâlnire de Europa League, în care cei mai buni vor merge mai departe.

„LAZIO ARE PRIMA ȘANSĂ, DAR ÎN FOTBAL EXISTĂ SURPRIZE”

– Ce șanse le dai celor de la FCSB?
– E normal ca într-o întâlnire de acest gen Lazio să aibă prima șansă, asta în primul rând datorită diferenței de valoare dintre fotbalul italian și cel romanesc, cât și a valorii individuale a jucătorilor din cele două echipe. Însă fiecare echipă are șansa ei și în fotbal se văd mereu multe rezultate surpriză.

– Unde crezi că se va face diferența în acest meci?
– Părerea mea e că diferența se va face la modul cum va fi tratat acest meci. Cine îl va trata cu mai multă seriozitate și profesionalism va avea prima șansă la calificare.

– La ce jucători trebuie să fie atentă FCSB și de ce?
– Nu știu dacă sunt eu în măsură să spun la ce jucători trebuie să fie atentă FCSB, știu doar că Lazio are jucători cu experiența multor meciuri importante în Serie A și cupele europene, astfel că surprize pot apărea de la oricare jucător.

– Cu cine vei ține în dubla asta dintre FCSB și Lazio?
– Am depășit etapa aceea a vieții în care să țin cu o echipă sau alta. Încerc să gândesc profesionist, să mă intereseze strict evoluția mea. Așa că îmi doresc să câștige echipa care va merita cel mai mult să se califice, prin întreaga ei prestație de pe parcursul celor două meciuri.

Meciul tur se va juca pe 15 februarie, la București, iar returul va avea loc pe 22 februarie, la Roma.

Echipa-tip: Strakosha – Bastos, De Vrij, Radu – Marusici, Milinkovici-Savici, Parolo, Leiva, Lulici – Luis Alberto, Immobile

Stadion: Olimpico
Anul înființării: 
1900
Antrenor: 
Simone Inzaghi
Clasare în sezonul trecut:
Valoarea lotului: 
201,95 milioane euro
Titluri: 
2

CUM VA ARĂTA LUNA FEBRUARIE PENTRU FCSB

  • 3 februarie Gaz Metan – FCSB
  • 10 februarie FCSB – CFR
  • 15 februarie Turul „16-imilor” Europa League (acasă)
  • 18 februarie Dinamo – FCSB
  • 22 februarie Returul „16-imilor” Europa League (deplasare)
  • 25 februarie FCSB – Sepsi

FCSB n-a reuşit niciodată să câştige în faţa unei trupe din Italia şi a marcat într-un singur meci, 3-3 cu Napoli, din 13 disputate all-time.

5 ani – au trecut de când FCSB a disputat ultima dată o „dublă” în primăvara europeană, cu Ajax, pe care a eliminat-o, în februarie 2013

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s