EXCLUSIV Fotbalistul anului din Moldova are doar 18 ani: „Îmi place Steaua” » E golgeterul campionatului și așteaptă un transfer uriaș

Atacantul Vitalie Damașcan are doar 18 ani și joacă la Sheriff Tiraspol, însă deja a fost desemnat fotbalistul anului în Republica Moldova!

Golgeterul primei ligi din Republica Moldova, cu 13 reușite, a crescut la școala de fotbal a Zimbrului Chișinău și a ajuns în martie anul acesta la Sheriff. Vitalie a acceptat să schimbe câteva cuvinte cu mine după ce a fost desemnat cel mai bun fotbalist al vecinilor noștri de peste Prut.

– Vitalie, cum ai primit vestea că ai fost declarat cel mai bun jucător din Republica Moldova la doar 18 ani?
– Am primit vestea foarte calm pentru că eu conștientizez faptul că în fotbalul mare încă nu am obținut nimic și am încă mult de muncit pentru a deveni un jucător de fotbal în adevăratul sens al cuvântului!

– Ai fost crescut la Zimbru. Cum ai ajuns de acolo la Sheriff Tiraspol?
– La Zimbru am început, dar Sheriff Tiraspol m-a urmărit în ultima perioadă și așa am ajuns aici.

– Ce obiective ai cu Sheriff?
– De curând am devenit campion cu Sheriff și acum urmează să depunem mult efort pentru calificarea în primăvara europeană. Suntem lideri în grupa de Europa League, dar vrem să mergem mai departe.

„Îmi plac Steaua și Viitorul”

– Fotbalul românesc îl urmărești? Ai vreo echipă care îți place de aici?
– Mă uit la meciurile din România, nu pot să spun că am o echipă favorită, dar multe echipe din Liga 1 arată un fotbal spectaculos! Pot spune că-mi plac Steaua și Viitorul pentru că oferă multă încredere tinerilor.

– În ultima vreme s-a vorbit despre tine și în România. Te-ar tenta un transfer la o echipă din Liga 1?
– Sunt onorat că într-o țară așa frumoasă și într-un campionat așa puternic se discută despre mine, dar în acest moment nu pot comenta despre un eventual transfer! Eu sunt jucătorul clubului Sheriff și negocierile cu o altă echipă nu sunt în competența mea. Aceste lucruri sunt decise de club împreună cu agentul meu.

– Unde ți-ai dori să joci pe viitor? Care e visul tău?
– Evident că visul meu este să ajung să joc într-o echipă de top din Europa.

– Pe când te vedem și la naționala Moldovei?
– Chemarea mea la națională iarăși nu intră în competența mea, nu eu decid când, dar pot să vă spun că voi face tot posibilul să ajung cât mai curând.

Presa din Republica Moldova scria în urmă cu patru luni că Vitalie e dorit de cluburi importante din Serie A și Serie B, printre care Palermo.

„Vitalie Damașcan, în acest moment, are 3 oferte din Seria A și două din Seria B din Italia și mai multe oferte din alte țări. Din Seria A este o echipa din top 10, din alte campionate sunt la fel echipe foarte cunoscute, foarte bine văzute” – Leonid Istrati, impresarul lui Vitalie, pe 31 august 2017

Sheriff Tiraspol e lider în Grupa F din Europa League, cu 9 puncte după 5 etape, fiind urmată de Lokomotiv Moscova, FC Copenhaga și Zlin.

350.000 € e cota lui Vitalie, conform transfermarkt.de

2 trofee a câștigat Vitalie cu Sheriff: titlul și Cupa Republicii Moldova

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s