Ungaria n-a fost învinsă nici de Franța, nici de Germania! Doi coloși de la EURO 2020 disputat în 2021! Un turneu final la care noi doar putem visa. Și vom visa multă vreme de aici înainte și la următoarele. Ungurii au scos două puncte imense, dar nu s-au calificat mai departe. Totuși, jos pălăria!

Nu o să scriu aici despre atmosfera fabuloasă creată de fanii maghiarilor în ultimele meciuri, nici despre jocul foarte bun prestat de băieții lui Marco Rossi, un antrenor italian care e la cârma naționalei Ungariei din 2018. CONTINUITATE! Dar nici despre asta nu voi scrie.

🏆𝐒𝐜𝐫𝐢𝐮 însă 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫ă, 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢ț𝐢𝐢, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧ță. 𝐒𝐚𝐮 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐇𝐚𝐠𝐢: 𝐜𝐞𝐢 𝐭𝐫𝐞𝐢 „𝐢”.

Până să ajung anul ăsta în Ungaria, la EURO U21, aveam o impresie total greșită despre unguri. Îi vedeam așa cum îi văd majoritatea românilor! Credeam că ei sunt ăia care vor să ne fure țara, care nu ne lasă decât pateul din Ardeal, care au ceva cu noi.

Am descoperit însă cu totul altceva. Ungurii ăia pe care toți îi blamăm sunt cu totul diferiți. E adevărat că în prima zi de la EURO U21 au încercat o aroganță la adresa României U21 când au probat tabela de marcaj, afișând 1-0 în dreptul lor în meciul cu noi, dar asta e altceva.

Ungaria e o țară drăguță, nu atât de gri cum e a noastră. Și mult mai colorată decât Bulgaria. Ungaria are oameni mișto, e adevărat că livratorii de Glovo (la ei se numește altfel) sunt aerieni și nu livrează mâncarea unde trebuie. Ziceam de oameni că sunt mișto: te roagă să traversezi strada chiar dacă pe acolo nu e trecere de pietoni.

Dar știți ce au ei muuuult peste noi? POLITICIENII! Am ajuns în Ungaria fix în momentul în care țara a fost închisă TOTAL! Prin Budapesta era totul închis! Doar câte o șaormerie ici-colo mai găseai deschisă. Mall-urile erau deschise, dar magazinele din ele erau ÎNCHISE! Interesant, nu? Au ținut țara ÎNCHISĂ special pentru a scăpa de nenorocita de pandemie. Și acum au umplut stadionul la EURO 2020! Cam așa se face treaba!

Dar asta e ultima laudă pe care vreau s-o aduc ungurilor. Cred că Ungaria e una dintre țările inteligente și din alt punct de vedere. Statul maghiar a investit sute de milioane de euro în stadioane și săli polivalente (am scris despre asta în ProSport – link în comentarii), în timp ce noi ne-am căcat pe noi să construim niste stadioane, care n-au fost terminate nici până acum, deși trebuiau finalizate de mai bine de un an.

Noi nu suntem în stare să construim Patinoarul Mihai Flamaropol. S-a oprit construcția lui de 1000 de ori. Din ce motive? Doar Dumnezeu știe. Și politicienii noștri. Și-așa lor le place să fie comparați cu Dumnezeu.

Dacă despre infrastructură și investiții am vorbit, acum haideți să vă spun și cel de-al treilea „i”. E vorba despre INTELIGENȚĂ!

𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐮𝐧𝐠𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧ț𝐢?

E foarte simplu! Sunt atât de inteligenți încât și-au dat seama că nu mai au o bază mare de selecție (nu doar la fotbal, ci la toate sporturile) și s-au orientat către județele de la granița cu România. Au intrat în contact cu sute de sportivi cărora le-a promis dublă legitimare. Și au reușit. Mulți sportivi români, în acest moment, sunt legitimați atât la cluburile din România, cât și la cele maghiare. Iar în momentul în care aceștia răzbat și au rezultate, Ungaria pune mâna pe ei și îi face astfel să concureze pentru țara vecină.

𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐮, 𝐧𝐮? 𝐒𝐞 𝐧𝐮𝐦𝐞ș𝐭𝐞 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐋𝐈𝐆𝐄𝐍ȚĂ!

Până la a ajunge la inteligența ungurilor, România se mulțumește că are în Liga 1 un Ronaldo, un Bruno și câțiva Fernandes, ca să-l citez pe prietenul Liviu Manolache. Să nu-i uităm nici pe Mbappe și Messi al portarilor, ambii de la FCSB.

📌Urmărește-mă și pe YouTube: https://youtube.com/c/AlinGrigore

Povestea zidului la care mă uit o găsiți tot pe ProSport: https://www.prosport.ro/u21/zidul-bucuriei-sau-cum-pastreaza-ungurii-eterna-istoria-fotbalistica-a-nationalei-in-inima-budapestei-meciul-secolului-zugravit-pe-1-000-de-metri-patrati-videofoto-exclusiv-19230316

EURO2020 #GERHUN #Hungarian #Germania #Football